آخرین اخبار
کد مطلب: 79346
دليل ختم نبوت در پيامبر اسلام+تلاوتي زيبا از «شحات انور»
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 987



به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس- خداوند رحمان و رحيم در آيه 40 سوره مبارکه «الأحزاب» پيامبر گرامي اسلام را به عنوان خاتم پيامبران معرفي کرده است. به تلاوتي زيبا شامل اين آيه با صداي مرحوم «شحات انور» گوش فرا دهيد تا در ادامه توضيحات استاد قرائتي را درباره اين آيه بخوانيم.

 

تلاوت سور مبارکه «احزاب، نازعات و نصر» توسط استاد مرحوم «شحات محمدانور»

 

در اين آيه هم کلمه «رسول» و هم کلمه «نبىّ» آمده است. «رسول» صاحب کتاب و «نبىّ» خبر دهنده است، يا آنکه «رسول» پيام‏‌آور و «نبىّ» انجام دهنده رسالت است.(398)

«خاتَم» به معناى نگين انگشتر است که در قديم با حک کردن نام خود بر روى آن، پايان نامه‏‌ها و دستورها را با آن مُهر مي‌کردند. خاتم در اينجا کنايه از آخرين پيامبر بودن است.

گرچه در قرآن آيات فراوانى بيانگر جهان شمولى و جاودانگى آيين حضرت محمّدصلى الله عليه وآله است، مانند: «للعالمين نذيرا»(399)، «لانذرکم به و من بلغ»(400)، «کافّة للناس»(401) و در روايات، حديث متواتر «لا نبىّ بعدى» و حديث معروف «حلال محمّد حلال ابداً الى يوم القيامة»(402) و ده‏‌ها حديث ديگر بر اين مطلب تأکيد کرده‌‏اند، ولى اين آيه روشن‏‌ترين دليل بر خاتميّت پيامبر اسلام است.

اين آيه تنها آيه‏‌اى است که هم نام پيامبر و هم رسالت پيامبر را در قالب دو عنوان ذکر کرده است: «محمّد»، «رسول اللّه»، «خاتم النّبيّين»

چند سؤال‏

1. چرا پس از اسلام انسا‌ن‏‌ها به پيامبر جديد نياز ندارند؟

پاسخ: دليل اصلىِ تجديد نبوّت‏‌ها و آمدن پيامبران جديد، دو چيز بوده است: يکى تحريف دين سابق، به گونه‏‌اى که از کتاب خدا و تعاليم پيامبر پيشين امور بسيارى تحريف شده باشد و ديگرى تکامل بشر در طول تاريخ که مقتضى نزول قوانين جامع‏‌تر و کامل‏‌تر بود.

امّا پس از پيامبر اسلام، اين دو امر واقع نشده است. زيرا اوّلاً قرآن، بدون آنکه کلمه‌‏اى از آن تحريف شود، در ميان مردم باقى است و ثانياً جامع‏‌ترين و کامل‏‌ترين قوانين در آن مطرح شده و بر اساس علم خداوند، تا روز قيامت هيچ نيازى براى بشر نيست، مگر آنکه حکمش در اسلام بيان شده است.

2. چگونه نيازهاى متغيّر انسان با خاتميّت دين سازگار است؟

پاسخ: انسان در مراحل تحصيلى خود تا درجه‏ اجتهاد و دکترى‏ به استاد نياز دارد، پس از آن به مرحله‏‌اى مي‌رسد که مي‌‏تواند بدون استاد، نيازهاى خود را از مطالبى که آموخته به دست آورد. باب اجتهاد باز است و مي‌توان قوانين مورد نياز را از قواعد کلّى استنباط کرد. البتّه بر اساس اصولى که فقها براى استخراج احکام تدوين نموده‌‏اند.

3. چرا رابطه بشر با عالم غيب قطع شد؟

پاسخ: وحى نازل نمي‌‏شود ولى رابطه با غيب همچنان باقى است، امام معصوم‏‌ عليه‌السلام حضور دارد و فرشتگان الهى بر او نازل مي‌شوند،(403) امدادهاى غيبى به انسان‏‌هاى شايسته مي‌رسد؛ حتّى افراد عادى اگر متّقى باشند نور الهى پيدا مي‌کنند و خداوند راه حقّ را به نحوى به آنان نشان مي‌دهد. «اتّقوا اللّه... يجعل لکم نورا»(404)398) معجم‌‏الفروق اللغوية.

399) فرقان، 1 .

400) انعام، 19 .

401) سبأ، 28 .

402) کافى، ج‏1، ص 58 .

403) بنگريد به اصول کافى بحث امامت.

404) حديد، 28.

انتهاي پيام/

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس